ÖIS friidrott köper egen ko!

Med tanke på den senaste tidens KOronavirus så vi i ÖIS Friidrottsklubb beslutat oss för att handla in en egen ko. Ansvarig för upphandlingen har Per Corona varit och valet föll slutligen på fjällkon Rona på bilden ovan.

Mjölk är ju en mycket viktig beståndsdel i näringskedjan och viktig för varje idrottare. Under den senaste tidens virusutbrott har mjölk blivit en bristvara. För att kunna garantera våra aktiva en garanterat ren och högkvalitativ produkt har styrelsen alltså tagit beslutet att inhandla en egen ko.

Rona kommer att ha sin hage bakom kastburen utanför Friidrottens Hus. Från och med nästa vecka kan samtliga medlemmar köpa dagsfärsk mjölk för 20:-/litern på vårt kansli utifrån principen ”först till kvarn…”.

Vi räknar med att Rona kommer att förse oss med 30-40 liter/dag. Våra anställda tränare kommer att skötta mjölkningen (2 ggr/dag, kl 06 och 18) enligt ett rullande schema.

Den tidigare tillförordnade Klubbchefen Jonathan Carbe är mycket nöjd! ”Jag dricker alltid en liter mjölk efter träningen. Mjölk från en egen ko kommer göra mig till en bättre friidrottare”!

Kassör Hammarström säger: ”Även om det handlar om en avsevärd initial investering så tror vi att det kan bli en mycket god affär på sikt med en stadig veckointäkt på 4-5.000:-.”

Ordförande Strand fick som sig bör provsmaka den första mjölken som vi fick från Rona. Han gör tummen upp för en dryck med något högre fetthalt än den i vanlig standardmjölk.

Efter vissa inledande problem vid upphandlingen kan vi nu glädja oss att köpekontraktet är undertecknat och att fjällkon Rona nu kan beskådas ute på kastplan utanför Friidrottens Hus!

”Idiot, kan du inte se skillnad på en åsna och en ko…?!