Ola Carlsson slog svenskt rekord!

Visserligen lyckades inte Ola Carlsson klämma två meter 2019 efter en del skadebekymmer, men han visar inga ålderstecken ännu! Redan den 3 januari inledde han inomhussäsongen med att hoppa 1.93m ”hemma” i Spanien. Faktum är att detta dessutom är svenskt inomhusrekord i klass M45. Det var Janne Vanhainen som blev av med sitt gamla rekord på 1.91m.

Överlägsen seger vid Veteran-EM 2019!

Nu är vi ju dock övertygade om att det kommer att bli betydligt högre vad det lider och att Ola åter klämmer tvåmetersgränsen igen under 2020. Det svenska utomhusrekordet för M45 innehas av en annan ÖIS-are, nämligen Olle Johansson med 1.88m. Ett resultat han gjorde som 47-åring 1996. Detta kommer naturligtvis att ryka all världens väg…

Olle Johanssons senaste framträdande var vid Hundramannahoppningen 2011.

Vad är då världsrekordet för 45-åringar? Jo det lyder på högst respektingivande 2.05 och innehas av självaste Charles Austin, USA sedan 2014. Austin vann VM 91 och OS 96 och innehar fortfarande det amerikanska rekordet på 2.40m! Skall Ola nå upp på sådana höjder krävs en våldsam satsning framöver.
Men man kan väl alltid få lov att drömma om ett världsrekordförsök på Ullevi första helgen i Juli!

Vi inväntar kommande tävlingsrapporter från Ola som är i full fart med att planera ÖIS träningsläger för ungdomar i april månad.

2018 blev Ola även Världsmästare för veteraner

Aktuella veteranrekord